Cosystyle

KLEJN&STRUP

Det dybtliggende DNA bag KLEJN&STRUP er kærligheden til at fordybe sig i den kreative proces. I en tid hvor det fuldendte bliver dyrket til perfektion, hvor skønhedsfejl bliver gemt eller udvisket, har vi skabt et koncept, hvor det ufuldendte og – i vores øjne unikke – gerne må give genlyd.

For os ligger det unikke i hænderne på mennesker. De små skønhedsfejl, der opstår i håndarbejdet i sin rene form, er med til at give hvert enkelt produkt sit eget særpræg.

KLEJN&STRUP’s visuelle særkende er derfor at fusionere produktion med gamle håndværksmæssige færdigheder. Det er denne kombination af kunsthåndværk og serieprodukter, som gør vores produkter til noget helt specielt.

Med udgangspunkt i enkel skandinavisk designfilosofi er vores vision at nytænke klassiske produkter og skabe helt nye og fremtrædende design. Med stor kærlighed til naturen, og de råmaterialer vi omgiver os med, er vores koncept skabt udelukkende af gedigne naturmaterialer.

Det er samspillet mellem de hårde og bløde materialer, som skaber vores stemningsfyldte produkter og giver dem deres eget udtryk.

Vi har omtanke for vores naturressourcer. Vi laver derfor vores illustrationer hos en dansk virksomhed, der har fokus på en skånsom og ansvarlig tryksagsproduktion. Dette kommer til udtryk ved brug af vindmølleenergi og vegetabilske trykfarver i produktionen. Da miljøkravene er væsentlig strengere i Europa end i Asien, har det været vigtigt for os at samarbejde med europæisk baserede leverandører, hvor Øko-tex certificering oftest er en selvfølgelighed og et kvalitetsstempel.

En anden kerneværdi for KLEJN&STRUP er social ansvarlighed. Hvor nogle mennesker måske føler sig ufuldendt, ser vi dem som et positivt aktiv. Vores serieproduktion udføres hos en dansk  virksomhed, hvis medarbejdere er på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomheden skaber personlige ressourceforløb for dens ansatte, så de kan udfordre og rykke deres grænser.

Ved brug af gamle håndværksmæssige flette- og knudeteknikker færdiggør vi selv produkternes æstetiske udtryk.

Med vores fokus på ansvarlighed i de valgte råmaterialer, og den måde vi har valgt at fremstille vores produkter på, har vi med det ufuldendte skabt unikke produkter, som giver genlyd.

Produktudvikler
Janni Klejnstrup Olesen